2015. február 06.

Inkább egy fát hagynék magam után, mint egy sírkövet

Inkább egy fát hagynék magam után, mint egy sírkövet

Tudom, elsőre talán kicsit morbid, de akkor is zseniális.

"Mit választasz: kukacok, vagy mókusok lakmározzanak a testedből halálod után?" - ezt a kérdést teszi fel a Bios Urn a csapata. A spanyol estudimoline design stúdió terméke egy olyan temetkezési módot kínál, amely lehetővé teszi, hogy hamvaink egy fává alakuljanak át.

bios3.jpg

 "A Bios Urn megváltoztatja azt, ahogy a halálról gondolkodunk. Okos, fenntartható és környezetbarát termék, amelynek segítségével az "élet vége" rögtön lehetőséget teremt a visszatérésre, arra, hogy szinte azonnal újra a természet körforgásába kerüljünk."

urnabios.jpg

Az urna 100%-ban lebomló anyagokból, kókuszdióból, préselt tőzegből és cellulózból készül. Két részből áll, a felső rész tartalmazza a magokat, az alsó a hamvakat. Ez a struktúra lehetővé teszi, hogy a magok termékeny közegben, távol az erősen savas hamvaktól szökkenjenek szárba. Amint az urna elkezd lebomlani, a friss gyökerek már elég erősek ahhoz, hogy találkozzanak a hamvakkal, és így az egész termék a táptalaj részévé válik.

screen_shot_2015-02-02_at_7_17_19_pm.png

Az urnát emberek és kisállatok temetéséhez is használhatjuk, szavatossági ideje nincs, sőt, más urnából is áttölthetjük a hamvakat. Mostanáig már hétezer darabot szállított ki belőle a cég. Rendeléskor kiválaszthatjuk, hogy milyen fa magjait tartalmazza a csomag, egyelőre tölgy, juhar, fenyő, gingko, bükk, és kőris szerepel a kínálatban, de rendlehető mag nélkül is, hogy mi magunk tehessük bele a kedvenc növényünk magjait. Az ára 145 dollár plusz a szállítási költség.

urna2.jpg

Egy fát magunk után hagyni még mindig vonzóbb opció, mint egy sírkövet...