2017. január 02.

Minimalizmusra fel!  Szabadulj meg a felesleges cuccoktól 30 napon át!

Minimalizmusra fel!  Szabadulj meg a felesleges cuccoktól 30 napon át!

Elképzelhető, hogy összegezni is fogok, ki tudja, de most rögtön nézzünk inkább előre és hulljon le egyben a lepel is.

A lepelnek azért kell hullania, mert biztos láttátok már, hogy sokszor osztom a Facebook-oldalamon az Időtetrisz blog bejegyzéseit. Ennek a legfőbb oka, az, hogy jó ötletek vannak rajta és egy olyan részt fed le, amihez nekem túl sok tehetségem nincs. Gyerekcuccok, újrahasznosított gyerekcuccok, újrahasznosított kézműves gyerekcuccok. Na, ezekhez nekem nem mindig van türelmem. A barátnőmnek - és akkor is itt a lepelehullás ideje, mert a blog motorja ezer éves  ex-kolléganő, barátnő - viszont pont van hozzá türelme és még jól is csinálja.

Most pedig úgy döntöttünk, hogy közös kihívásba is kezdünk

kitchen-1585748_1280.jpg

Mindkettőnknek nagyon megtetszett egy cikk, melyben egy harminc napos lomtalanításról van tulajdonképpen szó.

Első nap egy tárgyat kell kiszanálni, második nap kettőt és így tovább, harmincig. Igen, igen, leírom, a harmincadik napon 30 cuccot kell ajtón kívülre helyezni. Egy hónap alatt ez összesen 465 bármi. Oké, a gyerek és a férj ajtón belül marad, ezt megígérem, de félek, marad bőven szanálni való így is.

Nyilván egyszerűbb lenne, ha mindent bevágnék a kukába, de ezt tiltja a vallásom mondhatni, úgyhogy marad a precíz szortírozás. Amúgy engem ez szokott főleg lassítani, egy adag adomány és egy közepes adag szelektív sem jutott  még el idén a helyére, de hátha majd ebben is hatékonyabb leszek. A 150 dolog,  amit nyugodtan kidobhatsz a lakásodból lista biztosan jó sorvezetőként fog szolgálni.

Jó kihívás, nem?

Belül egyre inkább érzem az égető vágyat arra, hogy kevesebb tárgy vegyen körül, dühítenek a dobozokból kikandikáló tárgyhegyek. Ráadásul izgat nagyon a pszichés hatása is egy ilyen egyszerűsítésnek.

Biztos az is égi jel, hogy pont mostanában küldte a férjem ezt a videót is. A teljesen steril, üres terek nem vonzanak, a karakter nélküli fehér, vagy szürke nem az én világom, ahogy már korábban is írtam, de nem is hiszem, hogy a minimalizmusnak minden esetben a sterilitással kellene társulnia.

 

Az Instán #minsgame hashtaggel jelölik sokan a posztjaikat a kihívásban, mi is így teszünk, ott és az fb-n tudjátok majd követni, hogy haladunk. Illetve még a #kevesebbcucc hashtaget fogjuk használni.
Tartsatok velünk, használjátok a #hashtageket és csatlakozzatok itt is, ha szeretnétek!