2017. július 23.

Kamorka –  a ruhák különlegesen varázslatos világa

Kamorka –  a ruhák különlegesen varázslatos világa

Gyerekkoromban volt egy különös kis fantáziavilágom tele kedves, furcsa, légies lényekkel. Eben a különleges kis univerzumban a dolgok a saját szabályrendszerük szerint működtek.

kamorka_nyar5.jpg

Az első kerek történetemet 11 évesen írtam, és abban a történetben is ez a világ rajzolódik ki, kedvesen gömbölyded űrlényekkel, rózsaszín és türkiz buborékokkal, valószínűtlen formákkal és színekkel.

Aztán szép lassan megérkeztem avaló világba. Beláttam, hogy nem tölttehetem a titkos lényeim között az életemet. A kis univerzumom a háttértárba költözött. A kislányom születése után a világ legtermészetesebb módján újra kinyílt az ajtó, és mostanra együtt szoktunk kóborolni a furcsa lények univerzumában, akik többnyire velünk is élnek. Amióta a lányom egyre nagyobb, azóta persze ő is hozzáteszi a magáét, saját kis meserendszerünk van.

Amikor megláttam a Facebook falamon a Kamorka nyári kollekcióját, egyszerűen szíven ütött valami. Ki az, aki még ugyanitt jár? Ki látja azokat a színeket, formákat, amiket én is,gyerekkorom óta?

Ledöbbentem. Nem sokkal utána volt dolgom a bolt felé és persze behúztak a kis lények.

Aztán elkezdtünk beszélgetni Dömény Klaudiával és sokat megtudtam az alkotási folyamatról, a misszióról, ami a  ruhák mögött van.

Ismertem már korábban is a márkát, írtam is róla a blogon, de most sikerült jobban megismernem a ruhákat és Klaudiát is.

Sokat mesélt arról, hogyan készülnek a minták – a kedves, fűfejű kerti tündéreket is ő rajzolta természetesen - milyen folyamat végeredménye ez az egészen elképesztő világ, amit a Kamorka megjelenít.

Miután azt látták, hogy a boltban a felnőttek a legnagyobb gyerekruhákba próbálták bepasszírozni magukat, nem hezitáltak sokat és elkezdték erősíteni a női vonalat is, és tervezik, hogy férfiaknak is megálmodnak pár darabot.

Komolyan veszik azt is, hogy minél szélesebb körben terjesszék a ruhákkal, mosással kapcsolatos fontos infókat is, így nyáron például  egészen kiváló „mosás-szemináriumot” tartottunk a boltban, ahol én is bedobtam a pillanatnyi tudásomat az egyik kedvenc témámról. Külön boldogsággal töltött el, hogy utána sok személyes visszajelzést kaptam arra vonatkozóan, hogy milyen hasznos volt ez a közös délelőtt és a bonus track az volt, hogy mindenki nagyon megszerette a mosózselét, amit a résztvevőknek készítettem.

A Kamorka magyar designer ruhamárka itthon elsőként indult el a méregmentes úton, mert hisznek abban, hogy az öltözködéssel fenntartható módon is kifejezhetjük az egyéniségünket.

A növényi alapanyagok, természetes formában vegyszermentesen, vagyis organikusan kerülnek felhasználásra. A legszigorúbb minősítések biztosítják, hogy a textilek gyártása során, valamint a későbbiekben sem lettek ártalmas vegyszerekkel kezelve.

A tervező, Dömény Klaudia személyes célja, közvetlen környezet támogatása, ezért a ruhadarabok mindegyike teljes egészében Magyarországon készül a tervezéstől a gyártásig, beleértve a kézi kötést és hímzést is.

 

 

A divat alapvetőn nem a területem, de ha bemegyek a boltba, mindig szinte megszédülök, annyira beszippant az a különlegesen igényes és egyedi világ, melyet Klaudia teremt, aki szerintem tehetséges, minta Nap, úgyhogy nagyon remélem, még sokáig gyönyörködtet minket különleges figuráival, színeivel, szeretetteli megoldásaival.

Most Kapolcson is elcsíphetitek őt és a csodaszép ruháit is.

Weboldal:  www.kamorka.hu
Facebook: www.facebook.com/kamorkaorganicwear