2017. július 28.

Piac és brunch – családias és hangulatos élménypiac a Tabánban

Piac és brunch – családias és hangulatos élménypiac a Tabánban

Nyár elején Sopronban jöttem rá, hogy masszív piacfüggő vagyok. Eddig úgy könyveltem el magamban, hogy jó-jó, szeretem a piacokat, de amikor a nyaraláson is azzal nyúztam mindenhol mindenkit, hogy menjünk piacra, akkor leesett, hogy ez már komolyabb addikció. Most, hogy visszagondolok, egy csomó utazásomról is a piacra emlékszem.


Úgy vagyok hát a piaccal, mint kedvenc Gombóc Artúrom a csokoládéval, szögletes, kerek, lyukas, töltött és töltetlen, nekem jöhet. Mindegyiknek más a bája, a hangulata. Amikor a környékén laktunk, szerettem a Hunyadi téri piacot, a Fehérvári úti piac mellett nőttem fel, egy darabig a Fény utcaira jártam, évek óta pedig a Szimpla háztáji az egyik szívem csücske.


Amikor kiderült, hogy a Czakó utcában is kigondoltak valamit, nem vártam sokáig, hogy kipróbáljam az új piacot.

img_2717.JPG


A Czakó kert elképesztően hangulatos hely, mintha egy csipet Provance lenne keverve egy adag Párizzsal, de mégis nagyon budai környezetben. A piacot Mihály Edina és Várady Luca hívta életre. Edinát már jól ismertem, hiszen a Szimpla piacot is sokáig vitte, Luca pedig a Czakó Kert üzletvezetője, de rövid beszélgetésünk alkalmával hamar kiderült, hogy a piac neki is szívügy

A hely nem nagy, nincs túl sok árus sem, de egy ideje pont ezt szeretem. Ha lehet kapni mindent, akkor jó, nem szeretek mindig feltétlenül nagy és nyüzsis helyeken “tözsörögni”. Néha izgi, de nem rendszeresen. Márpedig itt mindent kaptam, amit szeretettem volna, zöldséget, sajtot, mézet és kolbászt is.

A piacolás nálunk családi program. Ami főleg úgy néz ki, hogy a férjem iszik egy jó kávét, esetleg a gyerekkel harapnak valamit, a gyerek meg ha van rá mód, kézműveskedik kicsit én pedig a klasszikus értelemben piacolok, kérdezgetek, nézegetek. Így aztán nem csoda, hogy nálunk mindenki szeret piacra járni.


A Czakó kertben a piacolás mellett isteni reggelit, vagy késői ebéd-reggelit, brunch-ot lehet fogyasztani, melynek az alapanyagai a piacon jelen lévő termelők portékáiból készülnek nagyobb részt. Rántotta, sajtok, ízes, isteni finomságok, szuper szörpök és limonádék. És az  egész totál átlátható.

A hely pedig alapból nagyon kellemes, olyan, mintha hirtelen utaznék egy kicsit, mintha nem is itt lennék, hanem valami behatárolhatatlan helyen, ahol egy pillanatra megáll az idő.

El ne felejtsem! Ha maxi-luxi szombati élményt szeretnétek, a piacról elfele menet mindenképpen nyalakodjak el egy fagyit, mert olyan finomat adnak ott, hogy könnybe lábad most is a szemem, ha rágondolok.

Facebook: www.facebook.com/czakokert

Web: www.czakokert.hu