Ökoanyu

Egyszerűen zöld

7+1 környezettudatos bevásárlótáska

A nejlonzacskók ideje szerencsére lejárt. Egyre több helyen lehet praktikusan összecsomagolható, általában viszonylag esztétikus vászonszatyrokat kapni. De vannak még szebbek is, csak kicsit körül kell nézni a piacon!

A legklasszikusabb a DM-es, ennél már kicsit vidámabb a Rossman-os virágos, aztán a nagyon strapabíró Dechatlon-os gömböcről se feledkezzünk meg, melynek gömböc része (amibe bele lehet tuszakolni a zacskót) túl sok helyet foglal sajnos, viszont a kialakítása elég jó, tehát érdemes belőle tartani egyet.

Persze ezen e területen is lehetünk stílusosak. Ha tudnék varrni, akkor ezeket a kis csodákat sorra előállítanám, de kevés dologtól leszek annyira ideges, mint a varrástól, úgyhogy egyelőre csak csorgatom a nyálamat. Egyébként nagyon praktikus, ha  több szatyrot is tartunk magunknál, mert egy közepes bevásárlást már nem úszunk meg egyetlen árva darabbal.

Jöjjön most egy válogatás a Meskáról és az Etsy-ről:

Elegáns szalvéta

Egyszerűen elegánsra hajtogatható ez a lila virágos darab. Inkább úriasnak mondanám, mert egy táskában, kocsiban hengergőző táska nem sokáig lesz ilyen habfehér, de szépnek szép:

 

Virágos

Jó kis délies, vidám szatyorka. Rendes táskának is elmehetne, de kisebb bevásárlásokhoz is praktikus. Kenyér, tej, macskakaja.

 

 

Fakkos minimál

Az egyik kedvencem ebből a válogatásból. Végtelenül egyszerű ötlet, hogy kis fakkok vannak a táska belsejében kialakítva az üvegeknek. Mennyire jó már, ha nem folyik rá egy liter tej a fél kiló kenyérre…

 Még zöldebb

Íme a legzöldebb kiszerelés! Elfogadnám...

Pöttyös csoda

Bordós,  lilás, szép. Ebből kettő-három és már meg is van a szett!

 

Feketén-fehéren

Azoknak, akik nem szeretik a csiribirzabszalma dolgokat, jó lesz ez a visszafogott, de stílusos darab is!

Uhu

Egy ideje minden fronton hódít  a bagoly. Érthető, igen helyes állat, főleg ha ilyen vicces szemei vannak.

Babás

Nem vitás, ez az igazi "coup de coeur"-öm! Kislányoknak, kis méretben. Ezzel aztán időben el lehet kezdeni a környezettudatosságra-nevelést, tutira bejön minden kis versenyzőnek!

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!