Ökoanyu

Egyszerűen zöld

A legjobb gyógynövény, ha nem tudsz elaludni

Legalábbis nekem. Régi barátom a citromfű. Az ebben az egészben a vicces, hogy mindig szerettem volna egy igaz falusi nagyit, aki tudója titkos praktikáknak, varázslatos gyógynövényeket és azokból készült főzetek receptjét ismeri. De mindkét nagyim tősgyökeres pesti lány volt,

Viszont - milyen érdekes- mégis rengeteg házi praktikát tudtak.

Így került be a háztartásba még jó régen a citromfű. Emlékszem, anyám amikor  gimnáziumi felvételi előestéjén egy enyhe macskagyökér-citromfű koktél kevert be nekem, teljesen lelazultam.

 

Persze nem éltem ilyen tudatmódosítókon gimi és egyetem alatt, de azt hiszem, akkor lettem rendszeres fogyasztó, amikor dolgozni kezdtem. Egy-egy feszítettebb időszakban remekül harmonizált.

Most, ha nagyim nem is, de legalább egy pécsi anyósom lett, akinek a kertjében van egy kedvenc ciromfű bokrocskám.

Többször útban volt már szegény a kertrendezésnél és majdnem kiírtás áldozata lett, de annyira kitartó, hogy minden koranyáron kidugja a fejét én meg learatom. Öko is, bio is, vegyszert soha nem látott, maximum Prézli, a lelkes drótszőrű tacskó szokta megszaglászni néha.

Most pedig végre kértem egy kis tövet, aki úgy látszik nagyon jól érzi magát az erkélyemen, hamarosan kap is egy nagyobb cserepet. Mert a friss citromfű íze nem hasonlítható össze a filteressel, érdemes kipróbálni.

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!