Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Pollenallergiára kecsketej?

Még nem tudom, de  most letesztelem. A pollenkoncentrációtól függően hol előjön a pollenallergiám, hol nem. Pár éves sajnos megbízhatóan előjön, pláne az én imádott Pécsem környékén, mert ott extra szennyezett ilyen szempontból a levegő. Szelíd gyógymódok itt nem használnak, terhességem alatt  mindent kipróbáltam, de amikor fulladással az ügyeleten kötöttem ki, akkor beszedtem az erre, terhesség alatt is ajánlható gyógyszert és nem kérdeztem többet, mert elég ijesztő volt.

Most itt a nagy ökolázamban” ismét feléledt bennem az igény, hogy megpróbáljak valami természetesebbet és az egyik ismerősöm a kecsketejet ajánlotta. Napi két deci.

Utána olvastam persze és két elmélet van:

1.  A kecske lelegeli a parlagfüvet és minden egyéb növényt és úgy kerül a tejébe enyhe koncentrációban a parlagfű. Vagy valami hasonló. És akkor a homeopátia elvén (hasonlót a hasonlóval), ez a nagyon legyengített parlagfű kerül be a páciens szervezetébe és így szép fokozatosan  ellenállóvá válik az irritációval szemben és az allergia megszűnik.

2. Ez az egész baromság

A fő bökkenő, hogy utálom a tejet. Jó, mondta a kedves árus, akkor legyen kakaó. Oké, de cukrot sem eszem, legyen akkor mézzel. Háttő…Kakaó kecsketejből mézzel? Na, hajrá! Állítólag egy hét, amíg kialakul a védettség. Most ez a teszt persze nem lesz pontos, mert nem tudni, idén kijött volna-e, de azért öt éve inkább kijön, mint nem. Egyébként két adagon túl vagyok már ebből a perverz „finomságból” és sokkal rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában.

Híradással leszek.

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!