Ökoanyu

Egyszerűen zöld

7+1 újrahasznosított ékszer

Igyekszem a kacatgyűjtés minimálisra szorítani az életemben, de tagadhatatlanul vannak gyengéim.

Például az egyedi ékszerek biztosan azok és bár eddig ritkán foglalkoztam vele, megnéztem két kedvenc oldalamon, hogy mi a helyzet ma újrahasznosítás terén és nagyon szépeket találtam.

Az újrahasznosított nemesfémből készült ékszerek előállítása sokkal kevésbé terheli a környezetet és lássuk be, hogy gyakorlatilag nem lehet észrevenni, de találtam üveget, papírt, sőt, még hajcsatot is.

Az újrahasznosításnak rengeteg formája lehet, ez benne az igazlmas, nekem ebből a gyűjtésből például az egyik kedvencem ez a szerintem gyógyszertári üvegcse aljából készült gyűrű. Meglepő és mégis elegáns, nagyon érdekes hatás és szerintem nem gagyi:

A legkedvesebb spanyol „ékszermárkám” a Joid’Art. Mindig meglepő, valahol mindig kerek, vagy éppen lyukas, szóval nem kiszámítható. Az ő formáikat idézi nekem ez az újrahasznosított ezüstből készült szabálytalan gyűrű:

Kathleen Plate  Atlantában készíti ezeket a csodálatos ékszereket újrahasznosított üvegből. Egyik fő állandó megbízója, a Coca-cola, a cég palackjait is újrahasznosítja:

Az aktuális szívem csücske ebben az összeállításban egészen biztosan ez a „OUI” feliratú kis gyűrű. A kérdésben a válasz.

Ismert újrahasznosítási technika új köntösben. Ugye mindenki tud újságpapírból gyöngyöket sodorni? Ez most egy kis csavarral medál:

Kicsit technokrata, kicsit férfias, de nagyon karakteres ez a cipzárból készült medáli is:

Egészen vicces ötlet ez a kávékapszulákból (szerintem a világ egyik legfeleslegesebb tárgya) készült aranyos kompozíció is:

Arcpirítóan egyszerű ötlet: nyaklánc hullámcsattokból. Zseni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!