Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Filléres zsíroldó a legmakacsabb szennyeződésekre!

Ő a mosószóda, a hét hőse (nátrium-karbonát, sziksó): természetben előforduló anyag, teljesen ártalmatlan, lebomlik. Sokan mosáshoz használják, én ott mással váltottam ki, vízlágyításra, zsíroldásra viszont kiváló.

Kapcsolatunk egy ideje ambivalens, volt már, hogy csalódtam benne, de ha a megfelelő dolgokra használom, akkor megbízható.

Amire nekem kompromisszum nélkül bevált: gyakorlatilag hidegzsíroldó helyett alkalmazom. Egy leharcolt tűzhelyet is csillogóvá tud varázsolni izommunka nélkül.

Ez a metódus: benedvesítem a felületet, majd beszórom mosószódával és állni hagyom. Kb. 30 perc múlva elkezdek csorgatni rá 10%-os ecetet. A reakció látványos, habzik minden a zsír meg minden egyéb mocsok szépen menekülőre fogja. Talán kell egy kicsit dörzsölni, de nem jellemző. Egy sima ronggyal le tudjuk törölni, ha az anyag „kidolgozta magát”
Ha fehér fátyol maradna a tűzhelyen, töröljük át egy kis langyos, ecetes vízzel.

Kerámialapra én szódabikarbónát használok, talán csak babona, de a mosószóda elég agresszív szer, ki tudja, hátha nem tesz jót a kicsit érzékenyebb felületnek.

Ára: kb. 550 Ft per kiló
Kapható: zöldboltokban, egyes drogérialáncokban. Érdemes nagyobb kiszerelést venni.

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!