Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Az internet nem környezettudatos

Gondoltam én, hogy egyszer belefutok ebbe, de tényleg ez van. Az internet egyáltalán nem környezettudatos. És most nem kizárólag a számítógépre, telefonra gondolok csak, amin keresztül használom, hanem a puszta használat.

Persze, nem annyira meglepő ez, ha belegondolunk, csak leginkább arról van szó, hogy  nem gondolunk bele.
Bevallom, néha én is szoktam sóhajtani egy fáradtságosat, amikor újabb és újabb területek vetnek fel bennem kérdéseket a környezettudatosság terén. Hogy tényleg? Még tényleg erre is kellene figyelnem?
És igen...
Egy lefuttatott Google keresés CO2 terhelése pont annyi, mint amikor egy vízforralóban egy kancsónyi vizet felforralunk. (A fent linkelt, zseniális könyvben olvashatók nagyon érdekes aránypárok.)
Tehát amikor bambán nézünk ki a fejünkből és csak úgy a hecc kedvéért céltalanul szörfölünk , keresgélünk, minden egyes kis keresőszó után benyomott enterrel mozgásba hozzuk a hatalmas a szervereket valahol az éterben, melyeknek egyrészt van saját áramfogyasztása, másrészt a hűtésük is igen nagy energiát igényel.

Hülyeség persze (webes szerkesztőként nehezen kivitelezhető), de azon  gondolkodom, hogyan tudnék mégis böjti napokat tartani...
Addig is lehet, hogy áttérek az EcoloGoogle-re, bár nem tudom, mennyi a marketing és mennyi a valós energiamegtakarítás...

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!