Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Drága szerek helyett tisztíts szőnyeget keményítővel!

A szőnyegtisztítás témáját elég sokáig kutattam, mert nem éreztem százszázalékosnak az eredményeimet. Azóta  viszont utánaolvastam, és több metódus kombinálásával úgy érzem, most már tökéletesítettem a módszeremet.

Első lépésben a foltokat dörzsöljük át kevés mosószódás vízzel. Egy tálkába tegyünk két dl vizet és egy teáskanál mosószódát, és a keverékbe mártott rongydarabbal dörzsöljük át a kérdéses felületet. Ez nagyon jól kiszedi a foltokat. Azért színpróbát mindenképpen végezzünk előtte egy kis felületen. Nekem még nem volt vele gondom, de jobb az óvatosság. Ha száradás után azt látjuk, hogy fehér lerakódás van a folt körül, az csak a kicsapódott mosószóda, töröljük át citromos vagy ecetes vízzel. Egy dl vízbe egy teáskanál ecet vagy citrom szükséges. Utána érdekes hadművelet következik: szórjuk be az egész szőnyeget háztartási keményítővel (a szitával szép egyenletesen el lehet oszlatni a port a szőnyegen), mely kitűnően megköti a szennyeződéseket. Hagyjuk rajta 30-40 percig, majd alaposan porszívózzuk ki. Szódabikarbónával is csinálhatjuk ugyanezt, de nekem a keményítő kicsit hatékonyabbnak tűnt.

Háztartási keményítőt a GRobyban vettem legutóbb, máshol eddig nem nagyon kerestem, de háztartási boltokban érdemes megkérdezni még.

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!