Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Ilyen az igazi paradicsom!

Nagyjából egy hónapja meghívást kaptam Nyomárra. 345 fős falu Borsodban. Hogy mennék én oda, mint Ökoanyu.

Teljesen megszeppentem, mert egyrészt először hívtak, másrészt azt gondoltam, nekem lenne mit tanulnom az asszonyoktól, de örömmel elfogadtam végül a meghívást, szeretek egy ideje itthon csalinkázni, új helyeket megismerni.

Késő este érkeztünk meg a Polgármesteri Hivatal vendégszobáiba, ahol a  nagyon-nagyon kedves, a hivatalban dolgozó lány, Misó Izolda fogadott minket, vacsihoz bekészítve még pár házi finomságot.
Annyira ínycsiklandóak voltak a gyümölcsök, hogy meg is kóstoltam a ringlót, bár az emlékezetemben valami savanyú izé élt. Na, ez mézédes volt, alig bírtam abbahagyni. Másnap reggel a paradicsommal estem szerelembe. Meg az uborkával.
Ez egy ilyen közhelyszerű bejegyzés is lehet, és nyafogni egyáltalán nem szeretek, de sajnos ilyet Budapesten egyszerűen nem kapni. Nem és kész.

Azért nem értem egyébként, mert igyekszem termelőktől vásárolni, figyelek, milyet veszek és mégsem. Tudom azt is, hogy ez utópia, de tényleg annyira jó lenne, ha ilyen zöldségeket lehetne egy budapesti piacon is venni.
Biot előrendelni szoktam „Szatyor” megoldással, az finom, de még így is aranyárban van, egy erkély-  most már ezt is látom – meg azért még nem tud kipótolni egy háztartást.

Kicsit patt helyzetnek érzem, de most elhatároztam, hogy körbejárom Budapest termelői piacait, hátha van erre valahol megizethető megoldás.

A kirándulás nagyon pozitív volt, elképesztő öröm nekem, hogy egy ilyen kicsi faluban is kíváncsiak az emberek arra, hogyan lehetne másképp, hogy maximális nyitottságot és érdeklődést láttam a szemükben és persze én is tanultam még egy-két trükköt...
Ők kis tégely folyékony mosószerekkel, én két liter házi tejjel távoztam, melyből tegnap este túrót is készítettem – a következő bejegyzésben leírom azt is - , el sem hittem amikor megkóstoltam, de tényleg túró lett.

Zárásképpen pedig pár kép a Nyomár történetét bemutató kiállításról, lehet, hogy szentimentális, de kezdek beleszeretni ezekbe az aprócska helyekbe:

 

 

 

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!