Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Iskolakezdés kicsit másképp

Ez most a fő téma mindenhol: kezdődik az iskola! Termékajánlók, elemző, lélektani cikkek, újdonságok, aktualitások. Ez persze mind nagyon fontos, de most két másik kezdeményezésre szeretném felhívni a figyelmet:

Iskolaszer csere-bere a Zöld Boltokban

Íme a felhívás:

Kérünk benneteket, hogy nézzetek körbe a háztartásotokban, hogy milyen eszközzel, tárggyal tudtok hozzájárulni az "Iskolaszer csere-bere" kezdeményezésünk sikeréhez! Ötletek: toll, ceruza, radír, iskolatáska, régi még használható füzet, tolltartó, régi iskolatáska, stb. Segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük!

Tanszergyűjtés szegény családok részére a Pozsonyi Pikniken

Közösségi találkozó és játszóhellyé alakul át a Raoul Wallenberg utca az újlipótvárosi családok közreműködésével! Szeptember 1-én 10 és 20 óra között megújult formában és tartalommal lesz újraértelmezve a Pozsonyi Piknik.

Az Újlipót Segít - újlipótvárosi civilekből álló kezdeményezés, amely mélyszegénységben élő családoknak segít - az iskolakezdés jegyében készül a szeptember elsejei Pozsonyi Piknikre. Tanszereket gyűjtenek hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő iskolás gyerekek számára. Ezeknek a családoknak az iskolakezdés mindig erőn felüli anyagi terhet jelent. A gyerekek sokszor iskolatáska, füzetek, rajzeszközök híján, nejlonzacskóval és hiányos felszereléssel vágnak neki a tanévnek. Az Újlipót Segít arra kér mindenkit, akinek van bármilyen megunt, vagy használaton kívüli iskolaszere, hozza el a Pozsonyi Piknikre szeptember 1-én, 10.00 és 19.00 óra között a Raoul Wallenberg utcai standukra. Aki nem tud eljönni a Piknikre már augusztus 20-tól leadhatja a tanszereket a NOHA-ban (Pozsoyni út 12.), hétköznap 9:00-11:30 vagy 16:00-17:30 óra között vagy szintén hétköznapokon a Parksarokban (Pozsonyi út 36.) 9.00-től 18.00 óráig. A Pozsonyi Pikniken a gyerekeket is igyekeznek bevonni, hogy átérezzék adni jó. A vállalkozó szellemű gyerekeket "iskola manókká és tündérekké" varázsolják, akik segítenek majd összeállítani az iskolakezdési adománycsomagokat játékos formában. A végén persze minden ügyes iskola manó és tündér kap egy apróságot a jócselekedetért.

Nem olyan régen olvastam egy cikket: "tíz könnyű lépés egy zöldebb élethez" és az adományozás, selejtezés bőven benne van a tízben, érdemes szerintem kicsit szétnézni otthon. A lakás kicsit megkönnyebbül és közben segíthetünk másoknak.

 

 

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!