Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Monitortisztítás pelenkával

Ahol kisgyerek van a lakásban, megjelenik a behatárolhatatlan, követhetetlen és váratlanul itt-ott felbukkanó "maszat". A "maszat" leleményes kis lény, bárhova letelepszik újabb és újabb törlésre késztetve a lelkes anyukákat.
Gondolom, senkinek nem meglepő, hogy az okostelefonok világában a kicsik pillanatok alatt elkezdik birtokba venni az összes további kütyüt a háztartásban, így a monitor sem tabu és miután azt látják, hogy elég a képernyőhöz érni, hogy valami történjen, a legtermészetesebb módon csattannak a kis gyerekmancsok a laptop monitorján. Egy szilvalekváros kis mutatóujjal meghúzott vonal pedig a bal felső saroktól a jobb alsóig erősen rontja a felhasználói élményt.
Tanácstalanul álltam a jelenség előtt, de a megoldás az eddigi legegyszerűbb, ugyanis csak vízre és egy jó puha rongyra van szükség. A leírásban "pelenka" szerepel - a textil természetesen - és miután abból van itthon, nem is variáltam.
Tehát: benedvesítettem a pelenka egyik felét tiszta vízzel  és finoman áttöröltem vele a monitort és a laptop testet is, majd a pelenka puha és száraz felével újra töröltem.
Kész is!
Bámulatos dolgokra képes a tiszta víz!

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!