Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Coup de coeur - Szimpla Háztáji Piac

Nem feltétlenül vagyok az a rendszeres típus, ezért nem is mondom, hogy rovatot indítok, hanem inkább csak beszámolok dolgokról, melyek aktuálisan éppen a szívem csücskei (coup de coeur).
Ígértem piacbemutatásokat és múlt vasárnap végre eljutottam a Szimpla Háztáji Piacra. Imádtam!

Egészen elképesztő hangulata van, leginkább egy francia kisváros heti piaca jutott róla eszembe (persze lehet, hogy azóta változtak az idők, ez jó régi emlék).

Nekem eleve nagyon szimpatikus, hogy vasárnap van. Ha szombaton épp nem jutunk el piacra, még mindig van egy mentőöv, ami nem a bevásárlóközpont. Elképesztő, hogy belépve egy ház udvarába – ami éjszakánként felkapott szórakozóhely – egy eklektikus, bájosan rendezetlen térbe érve egy piacon vagyunk, melynek közepén kis asztaloknál vidáman habos kakaóznak az épp megpihenők. Nagyjából mindent lehet kapni, amire szükség lehet. Vannak zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, savanyúságok, magvak, méz.
Friss hús nincs, de ezt igazából meg tudom érteni. Az árak kellemesek, nem érzem, hogy át akarnak verni, az árusok kedvesek és segítőkészek.

Bár éppen nem kellett nagybevásárlást csapnom, nagyon jó áron vettem egy tönkölycipót, egy nagyon-nagyon praktikus mézpumpát (és ragadom meg az alkalmat, hogy bemutassam nektek az Időtetrisz blogot, érdemes őket olvasni), és egy nagyon finom kolbászt.
(A kolbász „árfolyamát” bevallom, nem követem szorosan, a férjem hívta fel rá a figyelmemet, hogy a sarki boltban fele ennyit tudunk venni ezen az áron az előrecsomagolt változatból, ha úgy hozza a szükség).

Az is szervezői zsenialitásra vall, hogy a kicsiknek bábszínházat szerveztek, így a gyerekek és a hosszas bámészkodásban és árusokkal való kvaterkázásba megfáradt apukáik felmenekülhettek szórakozni az emeletre.

Egy kis hangulatvideó: 

 

Ebédre sem volt gondunk, „közösségi főzés” jeligére a Két cica konyhája blog szerzője kényeztetett minket finom currykkel, adományért cserébe, mely adományok végül egy rászoruló családhoz kerültek.
Ja! És majdnem elfelejtetem, közben végig élőzene szólt.

Nekem ez így tökéletes, sok-sok ilyet még!

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!