Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Csalódás és összeomlás

Gyönyörűen elterveztem a mai napot. Délelőttre marad a gyümölcs, ebédre pedig a legnagyobb kedvencem: sütőtök krémleves.

Ezt a receptet szoktam elkészíteni, most egy fűszermentes verzióra gondoltam, de ha jó a tök, akkor  igazából nem a fűszerek viszik el a levest a hátukon. Betettem a tököt, isteni illat szállt a lakásban, dolgoztam, a tök puhára sült, eljött az én időm.

Megfonnyasztottam a póréhagymát, rádobtam a tököcskét – közben belekóstoltam, tökéletes íze volt – majd ráöntöttem a tejszín. Illetve először megkóstoltam, mert valami rosszat sejtettem, de elsőre nem éreztem semmit. Hozzá is borítottam mindet a tökhöz, és akkor éreztem meg, hogy ez biza keserű, de nagyon keserű.

Elszomorodtam, mert sajnos a piacon vett tejtermékekkel egyáltalán nem voltam megelégedve. A tejföl nyúlós volt, a joghurt és  a sajt ízetlen és a tejszín pedig keserű. Pedig direkt kikutattam, hogy a tejszín le lehet fagyasztani és a lejárati időn belül le is fagyasztottam, valószínűleg már akkor keserű volt, mert az kizárt, hogy lefagyasztva keseredett volna meg. Megpróbáltam valahogy megmenteni, de nem sikerült, az egész ebédem a kukában landolt, ami azért is szomorú, mert mindenből háztájit, tanyasit, biót venni itt a nagyvárosban egyáltalán nem kétfilléres mulatság.

Elkeseredésemben elmajszoltam pár szelet Pur Pur kenyeret – csekkoltam, kilométerben jó voltam – egy kevéske ízetlen sajttal.
A férjem megszánt és egy titkos boltjából szerzett nekem vacsira valót. Ez a tejföl bizony habos volt, a vaj ízgazdag és a bizonyítottan ötven kilométeren belüli hozzávalókból összeállított almás pite - a bolt tulajdonosai annyira fellelkesültek a kísérletemtől, hogy nagyon készségesen segítettek a férjemnek válogatni - visszabillentette némiképp a lelki békémet.
Most erőt gyűjtök és nekivágok a holnapi napnak.

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!