Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Olívaolaj-pakolás száraz, göndör hajra

A kép nem illusztráció, hanem a lányom. A fején meg az a gyönyörű göndör haj. Mindenkinek az az első kérdése, hogy kitől örökölte? Nem túl bonyolult, az apukájától és tőlem, bár sajnos mire ennyire megnőttünk, inkább csak szelídebb hullámok maradtak a fürtökből.
Sokáig kopasz volt a szentem, két évig nem volt gondom a hajával, aztán kinőtt és rögtön ilyen ilyen lett.

Egyrészt gyönyörű, másrészt kezelhetetlen.

Göndör is, száraz is, ha épp egy pillanatra nem figyelek  oda, már filcesedik is a vége. Próbálkoztam különböző kefékkel, kutyultam hajspray-t és végső elkeseredésemben múlt héten elkezdtem ipari kifésülőket keresni. Aztán a soron következő hajmosásnál hirtelen felindulásból felkaptam a konyhapultról az olívaolajos üveget és azzal kucorodtam a kád mellé, nem volt koncepcióm. Aztán úgy döntöttem, hogy legelőször bekenem a hajvégeket az olajjal. Egy keveset tettem a tenyerembe és bedörzsöltem a haját. Főleg a végeket, de szerintem végül jutott mindenhova.  Aztán egy nagy lyukú fésűvel kicsit átgereblyéztem, de csak amíg nem húztam neki. Utána jött a sampon, majd egy öblítés tiszta vízzel, majd szárítás.
A szárítást általában eléggé megviseli, ezért utána már nem fésültem át. Másnap reggel viszont simán sikerült és azóta is minden nap. Elképesztően gyönyörű lett a gyerek haja, fényes, jól kezelhető lassan egy hete, tehát az "olíva-hatás" hosszan tart.

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!