Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Így takarítsd le könnyen a zsírkrétát!

Minap összeakasztottuk a bajszunkat a lányommal, mire ő bezárkózott a szobájába.

Bár jól tudom, hogy a csendben lévő gyerek túl sok jót nem jelent, egy darabig mégsem gyanakodtam. Amikor viszont benyitottam hozzá, hogy mégis mit csinál, konstatáltam, hogy akkurátusan összefirkált mindent zsírkrétával. Kékkel.
Nem nagyon kímélt semmit. Fal, ajtó, éjjeliszekrényke. Nem kellett túl sokáig gondolkodnom, hogy ismét a miért? Na mégis, de megis miért nyúljak?  Szódabikarbóna. Naná. A szódabikarbóna a zöld háztartás kamillateája gyakorlatilag. Szinte mindenre jó Nem túl bonyolult, hiszen szemcsés, enyhén súrol, plusz zsíroldó. Ez pont elég is a zsírkrétának. Egy kis tálkába tettem egy evőkanál szódabikarbónát és annyi vizet engedtem hozzá, hogy pasztát kapjak. Ezzel töröltem át a katasztrófa sújtotta területeket, majd utána sima langyos vízzel. Ó, és igen. Szevasz maszat! Viszlát folt! Gondolom egyébként sima szappanos vízzel is működik, de azt most nem teszteltem.

Ilyenkor mindig végzek egy kontroll csoportos kutatást is, azaz minden felületen kipróbáltam a tiszta vizet is. Lejön azzal is, csak tovább kell gyaszatolni, ami legkevésbé a falfestéknek tesz jót.

Íme egy kép a kis asztalkáról, előtte, utána (az asztalka ugyanaz a fényviszonyok mások, de lehet, hogy holnap megpróbálom közel azonos fényviszonyoknál.):

zsirkretajo

Gondolom amúgy jobban izgatna titeket a filctoll folt, az már kicsit neccesebb ügy. Jó hírem van, arra is van már megoldásom, de még pár teszt hátra van.

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!