Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Kimarhatja a folyékony szappan a gyerekek kezét?

Ó, igen. Legalábbis azt hiszem, mert más magyarázatot nem találtam arra, ami történt.

Igaz, nem most, hanem amikor sokkal hidegebb volt, kifújta a szél a kislányom kezét. Egy pillanat alatt ki is pirosodott neki, méghozzá anniyra csúnyán, hogy a fürdésénél is sírt, hogy csípi neki. Szerencsére épp nem rég ajánlotta egy barátnőm ezt a szuper krémet (neki azt hiszem a pigmentfoltjait halványítja el, meg az arcára használja), amivel be is kentem neki  éjszakára, sőt, még kesztyűt is kapott a kis kezére, mint a nagyok, hogy hamarabb gyógyuljon. Másnap reggelre a pirosság teljesen el is tűnt, csak egy kis érdes, reszelős bőr maradt. Hétvége volt, úgyhogy itthon voltunk, ergo a gyerek szappannal mosott kezet, mert az van itthon.

Hétfőn vittem az oviba, a keze teljesen szép volt. Reggel.

Amikor délután mentem érte, látom, hogy ismét vérvörösek a kicsi kezek. Először arra tippeltem, kint voltak az udvaron és újra kifújta a szél, de aztán rájöttem, hogy aznap valami szötyipötyi trutyi is esett és nagyon hideg is volt, tehát nem voltak kint és ezt a kislányom is megerősítette.
Zajlottak itthon az események, de nlha bevillant, ugyan mi a frászkarikától vörösödött ki megint?

És egyetlen ésszerű magyarázatot találtam rá: a folyékony szappant, mert más olyannal, ami ezt idézhetné elő, nem találkozott a kislányom keze.

Gondolom, a kicsit sérült bőrnek túl erős volt. Ennyi. Ennél szerintem nem bonyolultabb, viszont annyiszor megy azon a ping-pong, hogy „megengedett határérték”, „még tolerálja” a szervezet, meg ilyesmik, de közben én ezektől tényleg eléggé indulatos leszek. Mi az, hogy még tolerálja?
Ha kimarja, akkor kimarja és kész. Pici, vékony, érzékeny bőr, most tanulja a világot, nem ezt kellene megtanulnia. Igen, a bőrnek, arra gondolok.

taslie-nature-goat-baby-soap

A kislányom amúgy nagyon helyes reagált a helyzetre: ő bent is olyan szappant szeretne, amit anya csinált. Egyébként annyira tudnám értékelni, ha az ovikban sima natúrszappant használnának a gyerekek, hosszú távon is megérné.

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!