Ökoanyu

Egyszerűen zöld

7 tévhit a növényi hajfestékek használatával kapcsolatban

ID-100148930Ezt a gyűjtést én is kaptam, de szerintem hasznos, ezért megosztom. Nem egyszerű döntés áttérni a növényire, de nekem bejött, majd megírom azt is, hogyan. A hajfestést én rég csak arra használom, hogy az őszeket befedjem, éppen ezért kérdéses terep,  az sem jó, ha a régi őszek vörösként rikítanak. De ez is elkerülhető egy pár trükkel. Nekem legutóbb trükk nélkül is elég jól bejött, hamarosan jön a trükkös teszt is.

 

1. Sokan úgy gondolják, hogy a növényi hajfestékek nem képesek tartós fedést biztosítani.
Azonban jó minőségű növényi festék szoros kötést alakít ki a hajszál felületén. A használati utasítás és a hatóidő betartásával garantáltan intenzív és tartós színt érünk el.
2. A növényi hajfestékekkel körülményes és nehézkes dolgozni.
Ezzel szemben az igazán jó minőségű növényi hajfesték por olyannyira finom őrlemény, hogy vízzel keverve krémes, könnyen kenhető péppé válik. Használata a kémiai hajfestékekhez hasonlóan egyszerű, kenhető, és tubusból is könnyedén felvihető.

3. A növényi hajfestékek nem biztosítanak széles színválasztékot.
Mivel a festékek egymással tetszés szerint keverhetők, ezért fantáziánkra van bízva, hogy variáljuk a színeket.
4. A növényi festékkel nem lehet világosabb hajszínt elérni? Valóban, mivel a festék érintetlenül hagyja a haj saját pigmentjeit, csupán lazúros bevonatot alakít ki a hajszál felületén, világosabb színhatás elérésére nem alkalmas. Viszont gyönyörűen elmélyíti eredeti hajszínünket, vagy sötétebb barna, vörös, fekete árnyalatokat tudunk festeni vele.
5. A növényi hajfesték nem képes befedni az ősz hajszálakat. A jó minőségű festék, az ősz hajszálak fedésére is képes. A vörös és a világosabb barna árnyalatok problémamentesen elérhetők. Ha sötétebb színre szeretnénk az ősz hajat festeni, az is megoldható a gyártó által javasolt trükkök alkalmazásával.
6. Vegyileg festett hajra nem lehet festeni növényi hajfestékkel? A kémiai úton festett hajat is problémamentesen festhetjük növényi hajfestékkel, sőt a vegyi festés során sérült hajszerkezetet a növényi hajfesték képes korrigálni. A vegyi festés után néhány hajmosást szükséges kivárni. Elsősorban szőkített haj esetében mindenképpen végezzünk próbafestést, hogy fel tudjuk mérni a haj reakcióját.

7. A növényi hajfesték kiszárítja a hajat.
Ezzel szemben a jó minőségű növényi hajfestékek esetében éppen ellenkező tapasztalat alakult ki. Az értékes növényi anyagok ápolják, védik a hajat, kitöltik a hajszálak sérülései miatt keletkezett egyenetlenségeket. Így a haj nemhogy száraz, inkább egészségesebb, erősebb, mint korábban volt.

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!