Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Tészta zacskó, sampon flakon nélkül - megnyitott az első csomagolás nélküli bolt Berlinben

Nagyon drukkoltam ezeknek a csajoknak, mert szerintem fantasztikus, amit kitaláltak.

OU_Jendrik_Schro¦łder_4.jpg

Egy bolt, ahol egyáltalán nincs csomagolás, de annyira nincs, hogy a szállítási láncban sincs. Az ötletgazdák a teljes értéklánc során – a termelőtől egészen a fogyasztóig – igyekeznek minden csomagolóanyagot mellőzni.

Már onnan nézve jó az egész, hogy a fiatal vállalkozók projektjükkel első díjat nyertek egy berlini üzleti versenyen, azóta követem az ügyeiket. Sara Wolf és Milena Glimbovski alapítók szerint egyre nagyobb az igény a fenntarthatóságot szem előtt tartó szolgáltatásokra. Legyen igazuk, Berlinben lehet, hogy már igaz ez a kijelentés.

Szintén fontos filozófia (erről ábrándozom egy ideje én is), hogy a vásárló itt megtalálhatja azt, amire szüksége van, de nincs túlkínálat mondjuk százféle kókuszos-epres-csillámpónis testápolóból. Imádnám. Tészták, magok kimérős tárolókban, samponok és egyéb folyékony cuccok szintén kimérve egyszerű tartályokból.

ONuXeGr.gif

2011-ben az Egyesült Királyságban 11 millió tonna (!!!) csomagolási hulladék keletkezett, ennek ellenére még simán lehet olyan abszurd terméket is kapni, hogy előre hámozott csomagolt banán…

Az ötlet egyébként nem új, az első ilyen üzletet Catherine Conway alapította, de ez semmit nem von le az értékéből. Az eredeti elgondolás amúgy az volt, hogy bárki olcsóbban juthasson bio, organikus élelmiszerekhez a csomagolás megspórolásával.

Szerintem itthon az életben nem kapna zöld utat egy ilyen üzlet, már az engedélyeztetésnél hamvába halna az ügy, de ne legyen igazam.

Itt láthattok egy csudás videót a boltról.

Még több kép a boltról:

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!