Ökoanyu

Egyszerűen zöld

„Flow” és „slow”- karácsonyi ajándéktippek

Az adventi időszak nálam necces dolog. Alapbeállításomat tekintve nem vagyok az a kimondott „adventelő alkat”, jelentsen ez bármit. Amióta viszont gyerekem van, ez megváltozott, mert akkora áhítattal tudja várni az ünnepet, hogy fatuskó lennék, ha ebből nem ragadna rám valami.

Ha nagy szavakat akarnék használni, akkor azt is mondhatnám „a lányom megtanított várni és szeretni az ünnepet”, de egyrészt nem használok nagy szavakat, másrészt még tart a folyamat.

Aztán itt van az ünnep fogyasztói része, ami azért évről évre tényleg egyre súlyosabb. Mindig van egy lélektani határ, időben nagyjából mostanra esik, ami után egyáltalán nem megyek be a városba és az üzletközpontokat is inkább elkerülöm. 

De persze álszent sem vagyok, szeretek ötletelni ajándékokon, nézelődni, ábrándozni, szóval nálunk is kerül ez meg az a fa alá, nem csak a közös mézeskalácssütés élménye, amit egyébként nagyon szeretek.

Tehát lesznek nálam is összeállítások, olyan dolgokról, amelyek lehetőleg valahonnan súrolják a környezettudatosságot.

Lássuk az első listát.

Flowtea

Ez sajna szerelem volt első látásra. A Vörös Oroszlánban találkoztam vele, ahol pont kétezer éve nem jártam, de van a teázó alatt egy kicsi bolt, ott vannak ilyen szépségek. Üveg, termoszos teakészítő ás szállító, gyönyörű kivitelezésben.

Flow-Tea-Cherry.jpg

 

Slow naptár

Oké, bevallom, elképesztően durva naptárfétisem van. És a digitális naptárak nálam nem jöttek be, gimis korom óta szerintem az számít programnak, amit a papír zsebnaptáramba beírok. A többi nem létezik. Mindig nagy műgonddal választom ki a következő évit, muszáj, hogy egész évben mosolyogjak, ha előveszem.

Idén nem találtam még meg az igazit, amikor a Slow Budapest Facebook-oldalán megláttam a Slow zsebnaptárt. Jól is néz ki, és van benne egy egész éves kvázi slow iránymutatás. Nagyon szimpi az anti-határidőnapló, melyet a MaMisokkal közösen készítettek.
Magyar, egyedi tervezésű, jó koncepciójú dolog, nagyon lehet szeretni.
Kis kulisszatitok és érdekesség: akkora volt az érdeklődés, hogy szinte előrendelésben már el is fogyott az elsőre tervezett mennyiség, de ha jól tudom, lehet még rendelni belőle. 

lapok_webre-1024x519.png

 slow.jpg

Ultrahangos aroma diffúzor

Őőő, ezt kimondani is vicces, de évek ót ez volt a vágyam és most születésnapomra összedobta a család, mert nem olcsó, ezt lássuk be. Imádom. Még némi alap aromaterápiához is jól lehet alkalmazni, csak mindig meg kell nézni egy tisztességes szakkönyvben az illóolaj ajánlásokat, hogy gyerek mellett pl. ne párologtassunk olyat, ami nem javasolt. Mi itthon csak „köpőnek” hívjuk, mindenki imádja és folyton friss, kellemes illat van tőle a lakásban. Nem kell hozzá sok illóolaj, 3-5 cseppel elmegy szinte egész nap. Ez a típus kimondottan kiváló, leáll, ha kifogy belőle a víz és van olyan funkciója, hogy 10 percig löki az illatot, majd 20 percet pihen, így ráadásul nagyon takarékos.

stadler-form-jasmine-malna.png

Csíráztató

Szerintem ez is kedves ajándék lehet, én most nagyon élvezem. Kerámiából készül, nincs is aranyárban. Azt hallottam valakitől, hogy ez könnyebben penészedik, de nekem nincs vele ilyen gondom, szépen termelgetem itthon a kis csírákat. Kisgyerekes háztartásba még jobb, mert a kicsiknek tök jó móka nézni, ahogy csíráznak a magok.

Szubjektív könyvajánlómat itt olvashatjátok!

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!