Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Méregtelenítő arcpakolás a konyhából

Nehéz ételek, sütik dögivel, némi alkohol. Az ünnepi időszak részben erről szólt, nincs is ezzel semmi gond, de ilyenkor sokan szoktak pánikszerűen különböző méregtelenítési praktikákat bevetni.

Ezt a receptet két hete teszteltem és egészen lenyűgöző, nem is gondoltam volna, és szerintem minden háztartásban vannak alapanyagok hozzá, nem bonyolult és nagyon látványos.

Az viszont fontos, hogy használat előtt bőrpróbával teszteljünk minden hozzávalót, nem vagyunk-e allergiásak rá. Ezt csak egyszer kell megcsinálni, de nagyon fontos, mert az óriási tévhit, hogy ami természetes, az nem okozhat allergiát.

Hozzávalók:

•1 teáskanál méz
•2 csepp propoliszos tinktúra
•1 kávéskanálnyi őrölt fahéj

Keverjük össze a hozzávalókat és vigyük fel az arcbőrre, ügyelve arra, hogy a szemkörnyéket kihagyjuk. A hatóidő letelte után langyos vízzel öblítsük le. A méz fertőtlenítő hatása miatt pattanásos bőrre is kiváló. Első ránézésre nagyon kevéske lesz, de pont elég az arcra. Ha a dekoltázsra is szeretnénk felvinni, készítsünk dupla adagot! Ha valaki az összetevők közül csak a propoliszra lenne érzékeny, el is hagyható.

honey-dipper-351485_1280.jpg

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!