Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Ötletes madáretető 5 perc alatt

Hiába nézegettük a madáretetőnknél  a madarakat, nem lett túl népszerű a madáretetőnk, amit az erkélyhez telepítettünk. Néha meglátogatta pár cinke, de csak nagyon ritkán. Feltételezem, a házban és környékén tanyázó cicák hatnak ilyen elrettentő erővel.

Azt viszont kifigyeltem, hogy a konyhai ablak környékén mindig nagy a nyüzsgés.

foto_3_2.JPG

Minap a kislányom nagyon várta a másnapi ovit (ez nála fényévente fordul elő, úgyhogy külön sajnáltam), de miután éjjel nagyon fájlalta a fülét és a hője és épp kezdett emelkedni, ezért itthon tartottam.
Mint kiderült, azért szeretett volna nagyon oviba menni, mert pont valami madáretetős program volt kilátásban, az oviban sokszor beszélnek a madarakról és sokat is foglalkoznak velük.

Annyira be volt sózva, hogy azt kérte, bújjunk el a paplan alá, hátha úgy nem látnak minket és oda mernek jönni az etetőhöz. Egy darabig kuksoltunk, de aztán gondoltam, mégsem kellene az egész napot a paplan alatt tölteni madárlesen – persze lehet azt is – de gondoltam háta tudnánk tenni azért, hogy jöjjenek is a madárkák.

Akkor jutott eszembe a konyha, de szerelni elég hideg volt, tehát nem tudtam az egész madáretető szettet átvinni, plusz ott csak sima ablak van, tehát hely sem igazán volt.

Kutattam, kerestem és így találtam ezt a viccesen egyszerű megoldást.

Vécépapír gurigát megkentünk vajjal, belehempergettük a madáretető magkeverékbe és egy ügyes mozdulattal a konyha ablakán kinyúlva rácsúsztattam egy közeli ágra.

foto_1_1.JPG

foto_2_1.JPG

foto_3_1.JPG

foto_5.JPG

foto_4.JPG

foto_1_2.JPG

A biztonság kedvéért egy tojástartó aljába is tettem magokat, az pont elfért a párkányon.Negyed órát sem kellett várni és jött az első éhes kismadár és az egész délelőttöt madárlessel töltöttük. Nem elhanyagolandó tény, hogy közben én pedig tudtam ténykedni a konyhában.

foto_2_2.JPG

Ötlet innen.

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!