Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Cukros-levendulás testradír

Néha jól esik egy kis édes kényeztetetés és erre nem is kell vagyonokat költenünk, csak egy kicsit körülnézni a konyhában. Bőrradírozáshoz kiváló alapanyagok a só, a cukor és még az őrölt kávé is.

Testradírozáshoz, általános receptekhez az egyik legjobb alapanyag a cukor, ezért most egy nagyon egyszerű, cukros receptet mutatok.

Hozzávalók:

  •          fél bögre cukor
  •          olívaolaj
  •          8-10 csepp tiszta levendulaolaj
  •           

A cukrot öntsük egy kis tálkába és öntsünk hozzá annyi olajat, amennyit beszív. Nem kell túl sokat, mert nem az a cél, hogy olajban tocsogjunk. Ha ez kész, már mehet is bele az illóolaj. Egy dolog nagyon fontos: mindig nagy tisztaságú olajat válasszunk.

lavender-537851_1280.jpg

Tipp: sajnos mezei felhasználóként nem fogjuk tudni eldönteni, melyik olaj igazán jó minőségű, ebben a kivételes esetben csak az ár ad majd nekünk tájékozódási alapot. Ha egy illóolajat 2-300 forintért adnának nekünk, érdemes másik lelőhelyet keresnünk. Fontos, hogy a DIY kozmetikumoknál betartsuk ezt az egy egyszerű szabályt, mert rossz minőségű olajokkal sokat árthatunk a bőrünknek.

Ha az illóolaj is benne van a keverékben, már használhatjuk is, ugyanúgy, ahogy „hagyományos” testradírunkkal tettük eddig!

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!