Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Varázslatos ruhák már nem csak gyerekeknek

Ezzel a poszttal nagyjából egy éves elmaradásban vagyok. Mindegy, néha ilyen ez, néha meg nem ilyen, hogy rögtön valami mély bölcsességgel kezdjem.

Szóval bő egy éve hívtak meg, hogy beszéljek a Kamorka organikus ruhák boltjának megnyitóján.

És persze beütött valami krach, ovis vírus, már nem is tudom, de nem tudtam elmenni, amit végtelenül sajnáltam. Mert nagyon tetszett már akkor a koncepció és a termékek is.

Azóta meg egyszerűen nem jutottam el hozzájuk, mert a bolt bár nagyon jó helyen van, az én vonulási irányomból kiesik. Aztán végre egy csodálatosan napsütéses szeptemberi napon sikerült eljutnom ebbe a kis mini-paradicsomba.  

Már a bolt is nagyon ízléses és szép, a ruhák pedig gyönyörűek és kiváló minőséget képviselnek.

Gyönyörű anyagok, kényelmes modellek és minden organikus. Ma ez még itthon igazán úttörő, kevesen foglalkoznak organikus ruhákkal, anyagokkal.  Persze amellett nem lehet elmenni, hogy magasabb árkategória, de jó lenne, hogy ez egy idő után valós alternatívává válhatna.
(Érdemes amúgy követni a Facebook-oldalukat is, szoktak lenni akciók.)

Az újítás tavaly óta az, hogy elkezdtek női kollekciót is készíteni, ami ugyanolyan varázslatos, mint a gyerekruháik. Van az egész stílusban valami megfoghatatlanul éteri és titokzatos, manír nélküli tisztaság. A képiket is nagyon szeretem, egyedi hangulatuk van.

Most rögtön hoztam is nektek két nagyobb adagot belőlük, az egyik az őszi-téli gyerek kollekció, a másik az őszi-téli felnőtt. Szelektálni sem nagyon tudok a képek közül, annyira bírom őket. Egy bálnamintás felső pedig egyértelműen must have!

A Kamorka új kollekciójában először jelennek meg saját tervezésű mintás darabok, melyek a bálnák, világító planktonok és tengeri növények misztikus világába repítenek.   A 2016/17-es őszi-téli kollekciót az Észak-Atlanti-óceán tengerpartjai és az ott élő bálnák varázslatos világa inspirálta. A tenger zöld és kék árnyalatai, valamint a parti sziklák, kavicsok szürkés színei is az északi hangulatot elevenítik meg. A ruháknál most is hangsúlyosak a védelmet nyújtó kapucnik és magasított nyak megoldások.


Ebbe a kollekcióba meg külön szerelmes lettem, a bálnákat ugyanis imádom. A nagypapám Izlandon is volt nagykövet és olyanokat mesélt, hogy azóta is vágyom arra vidékre, pedig alapvetően déli lelkületű vagyok.

Mondjuk én minden olyan gyerekruha díszítésnek külön örülök, ami nem buta arcú, furcsa fejű állat. Azoktól viszketést kapok, meg kicsit a Disney figuráktól is. Ja, és  még egy fontos dolog miatt lopták be magukat a szívembe: nem csak a kislányokra gondolnak, a ruhák tervezésekor, igazán vagány cuccokat lehet náluk kapni a fiúknak is.

De szerencsére itt szó sincs ilyesmiről, minden minta különleges és egyedi hangulatú. Ezekbe a ruhákba tényleg bele lehet szeretni, na.

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!