Ökoanyu

Egyszerűen zöld

A rózsától a koffeinbombáig
Ökobazár – 2017 ősz

A minap a barátnőm írta, ha témahiányban szenvednék a blogon, szóljak, remek alpakkás sztorija van. Még nem írtam neki, hogy ha tud, inkább most egy kis időt küldjön, ezt a mostani aktuális bejegyzést is szerintem két hónapja tolom magam előtt.

Szóval nézzük, milyen újdonságokat vetett elém élet az utóbbi időben.

Koffeinbőrön át

 

Itt volt például a Herbarting kávés tusfürdője és arclemosója. Imádtam ezt a két terméket, erőteljesen kávés bomba mindkettő, és az állaguk is kiváló. Vicces, hogy kávét azt hiszem hét éve nem iszom, de így legalább transzdermálisan jutott belém egy kis koffein.

kavestusfurdo.jpg

Anti-határidőnapló 2018

 

Kétségtelen, hogy az elmúlt évek sztárja az egyedi kivitelezésű és filozófiájú Anti-határidőnapló. Az idei eresztés is nagyon szép lett. Most három dizájn közül lehet választani. Nagyon szeretem, hogy a grafikák minden évben mások, illetve hogy nagyon szépen támogatják a naptár alapgondolata mögött lévő filozófiát: bár a struktúra adott, de a rajzok mégis kellemesen szabálytalanok.

antihatarido.jpg

Lessétek  Facebook-oldalamat, hamarosan ki is fogok sorsolni egyet!

Alufólia helyett

 

A legutóbbi bejegyzésemben már írtam arról, hogyan kezdtem kizöldíteni a gyerek tízóraiztatását, de ezt a témát most sem kerülném meg. A Cibi újraszalvétái, kis tasakjai nekünk nagyon bejöttek. Könnyen moshatók is. A gluténmentes kenyerek általában kicsit kisebb szeletek, ezért nekünk a szendvics szállításra kis tasakok jöttek be.

cibi2_1.jpg

És szalvéta helyett

 

Hogy teljes legyen a rendszer, szalvétából is textilt küldök be, a piszkosat pedig már dobom is a mosáshoz. Sem neki, sem nekem nem kényelmetlen. Egyem a kis igehintő zuzáját, bent ezerszer is elmagyarázza többieknek, hogy neki miért vannak ilyen cuccai. Ugyan „zsebkendő” címszó alatt fut, de textil szalvétának is kiválóan működik.

zoldpolc.jpg

Hasznos tárolók

 

Sokszor kérdezitek tőlem, hogy oké, oké, hogy kutyulok, az tök jó, de mibe teszem a krémeket, hol veszek spricint és úgy egyáltalán. Egy ideje az Allinpackaging cuccait használom, eddig még nem volt olyan doboz, spricni, bármi, amit nem találtam volna meg náluk.

tmp_pnuati.jpg

Esemény előtti pakolás

 

Ilcsi néni esemény előtti nagy klasszikusnak számít, már rég kerülgettük is egymást, csak papaírtigris, ringy-rongy törpe és kavicsmanó voltam: nem mertem. Aztán eljött ennek is az ideje. Erről a pakolásról kizárólag szuperlatívuszokban tudok beszélni, igaz, olyan kb., mintha csilikrémet kennék az arcomra, csíp mint a fene, de utána olyan gyönyörű lesz a bőr, hogy csuhajj! Szóval ez a pakolás szerelem lett első látásra/pakolásra.

ilcsi_esemeny_elott.jpg

Rose de Luxe

 

Sokszor írtam, nem használok nagyon krémeket, de azért egyet néha kellene. Általában szőlőmag- vagy argánolajjal szoktam kenni az arcomat, de arra gondoltam, néha érdemes más textúrát is kipróbálni. Egy kedves régi ismerősöm aromaterapeutaként dolgozik, ő ajánlotta az Adrienne Feller Rose de Luxe termékét. Biztos a rózsa illatának szeretete is a korral jön, most egyszerűen imádom. És egyszer csak a fotókon is azt vettem észre: nini, valami változott, mintha jobb passzban lenne az arcbőröm és tényleg. Nagyon megszerettem. Kevés luxusom van, de ezt oda soroltam, Igaz, ebből is nagyon kevés kell, mert sok benne a hatóanyag, úgyhogy nekem jó sokáig kitart.

adrienne-feller-rose-de-luxe-hidratalo-krems.jpg

Szivacs helyett kefe

 

Ezzel a cuccal is régen kokettáltam már, két okból is: egyrészt nem szeretem venni a sok műanyag szivacsot. Sőt, azt is megtudtam, hogy ami környezetbarátabbnak mondott, annak sem minden része az. Másrészt, mint az Amélie-ben, van az egyik kedvenc jelenetem, amikor azt mutatják, hogy miket szeret főhősünk. Például egy zsák babba dugni a kezét. Tapasztalataim szerint majdnem mindenkinek van olyan listája viszont, hogy mi az a dolog, amit nagyon nem szeret csinálni. Nekem a szottyos szivaccsal való mosogatás tuti rajta van a listámon. Megváltás volt nekem ez a cserélhető fejű fakefe, amivel könnyű dolgozni és le is bomlik.

20170929122359-redecker-cserelheto-feju-fa-mosogatokefe.jpg

A Zöldboltban, és a hulladekmentes.hu oldalon is hozzájuthattok.

 (A barátnőm azóta el is mesélte az alpakkás sztorit, tényleg jó, meg fogom írni.)

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!