Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Két lélekvidító teakeverék a téli szürkeség ellen

A citromfű tea lelkes fogyasztója, mondhatni hívője vagyok több, mint tíz éve. Az ízét mindig szeretem, és kellemesen le is tudja a csítítani az embert, ha arra van szükség. Régen, amikor még a multiban pörögtem, esti “lelazulós” teának is használtam, ráadásul meg is terem a családban, mindig van utánpótlás.

tee-1680885_1920.jpg

Idén fedeztem fel magamnak a orbáncfű teát. Több helyüttolvastam, hogy nagyon jó, főleg borongós hangulatra, akár depresszióra is, de sosem éreztem, hogy szükségem lenne rá.

Az viszont igaz, hogy a teleket nehezen viselem. Minden évben egyre tudatosabban igyekszem készülni a hosszú télre, de mit van mit tenni, “déli lány” vagyok. Terveim között szerepel, hogy egy spanyol halászfaluban fogok terítőket horgolni vénségemre, a környékbelieknek készítek tea- és fűszerkeverékeket és naphosszat a tengerben fogom áztatni a virgácsaimat.

De addig is ki kell bekkelnem itthon a gyerekbetegségekkel terhelt szürke teleket, és az újabban egyre jellemzőbb hidegbetöréseket. Komoly gondom továbbra sincs, szerintem csak annyi mint mindenki másnak: elegem van már az “ezüstös” égboltból, a latyakból, a szélből és a hidegből.

A sarki boltban róttam valamiért a sorokat, amikor ám mosolygott a Herbária “Hangulatjavító” teája. Orbáncfű hangsúlyos, jó keveréknek tűnt, magamhoz vettem.

herbaria_hangulatjavito_filteres_tea.jpg

És tényleg jó is lett.  Nem kell semmi extrára gondolni, épp csak azt éreztem, megadja a hétköznapokhoz azt a kellő pluszt, ami jól jön ilyenkor.

Összetételében kicsit más, de szintén kiváló orbáncfüves keverék Gyuri bácsi “Erdő csendje” fantázianévre hallgató teája. Hatásában is kicsit más, de mindkettő hű társam lett a tél második felében.

gyorgytea_az-edo-csendje.jpg

 

Ráadásul az  orbáncfű remek immunerősítő is, ami szintén jól jön tavasz elejére, amikorra totál kimerülnek a vitaminraktárak. Lehet inni magában is, úgy nem olyan lenyűgöző az íze, nekem ezek a keverékek beváltak.

Idén terveim között szerepel amúgy, hogy követem majd Gyuri bácsi vitaminnaptárját, azt hiszem, most épp az orbáncfű van soron amúgy is, megnézem gyorsan, mi a következő ajánlás. Tavaly meghívott vendég voltam a Gyógynövény fesztiválján és azóta a vízen kívül szinte csak gyógynövényteákat iszom, nagyon megszerettem őket.

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!