Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Láz? Nem kell pánikolni!

Igaz, ez egy téli történet lesz, de azt látom körülöttem, hogy sok kisgyerek beteg most, tavasszal is. Nem csoda, tavaszra kipukkan a az immunrendszer, idő kell, amíg újra tudjuk tölteni a családi vitaminraktárak

Télen  a férjemnek pont egy napra és éjszakára el kellett mennie szakmai útra. Először maradtam otthon egyedül a két kicsivel.

 Én már akkor beteg voltam, de gyógyulófélben. Éjjel a kicsi átkolbászolt és hajnalban arra keltem, hogy a vacsorája a hátamon landol. Gyorsan kiosontam vele, rendbe tettem őt is, magamat is és konstatáltam, hogy a gyerek lángol.

fever-3063126_1280.jpg

Megmértem, és azt hittem hajnalban csak a szemem káprázik, 41.6 volt a láza.

A furcsa az volt, hogy nem pánikoltam be, hanem a gyerekorvosunk ajánlotta lázcsilapítási protokoll szerint jártam el, majd visszafeküdtünk.

Amikor a nagylányom még picike volt, emlékszem, pironkodva mondtam ugyanennek a gyerekdokinak, hogy hát magunkhoz vettük az ágyba, mert olyan kis elesett szegény. Erre ő akkor azt mondta, hogy ezt nagyon kiválóan tettük, hiszen így sokkal hamarabb megérezzük, ha belázasodik, halljuk, ha rosszabbul van. Szóval nálam ilyenkor ez az első.

Közel volt hozzám a kicsi, figyeltem és szerencsére szépen lement a láza az első körben ajánlott gyógyszertől, ami nem kúp volt. Külföldön rengeteg helyen nem is adnak már kúpot, én is utálom, egy lázas, reszkető gyereknek a hátsójába dugni valamit szerintem teljesen felesleges stressz.

Reggelre már  nem volt magas láza. Sokat írok ezekről a témákról mind kisgyerekes, mind egészségügyi magazinokba, tudtam, hogy a legújabb ajánlások szerint nem javasolt, hogy minden áron csillapítsuk a lázat. Reggelre láttam a nagyobbik lány szemén is, hogy őt is elérte nyavalya, és tényleg, ő is elkezdett lázasodni. 

Újra feltúrtam a netet és úgy döntöttem, nem csillapítok senkinél, dolgozzon az immunrendszerük. Magas lázuk volt, de jól voltak, beszélgettünk, meséltünk egész nap az ágyban. Láthatóan nem szendvedtek, nem fájt a fejük. Virgoncak nem voltak, de ezt nem is vártam tőlük.

Sokan kérdezték utána, hogyhogy nem rohantam a kórházba, nyilván rohantam volna, vagy hívom az ügyeletet ha azt látom, bárki rosszabbul van.

Néha egyik, másik bealudt, majd felébredve folytattuk, ahol abbahagytuk. Másnapra már egyiknek sem volt láza, hamar megrázták magukat és az élet ment tovább. Úgy fest, szerencsére az ő immunrendszerük szépen, egészségesen működik.

Engem viszont ennél jobban megrángatott a dolog, mint utólag kiderült, vélhetően az influenza csapott minket ágynak és a belgyógyász barátnőm szerint idén ez elég durva mutáció volt. Képes voltam működni, de eléggé kóvályogtam, az energiaszintem is a béka feneke alatt volt. Ekkor kerestek meg pont egy új táplálékkiegészítővel. Alapvetően nem foglalkozom kiegészítőkkel a blogon, és nem is nagyon tervezem a jövőben sem, de miután ennek a működési mechanizmusa szimpatikus számomra és a bélflóra rendezésével operál, ezért igen mondtam arra, hogy teszteljem. Korábban is volt már jó tapasztalatom az általános fittségemet illetően a bélflóra rendezésével. Bár nem vagyok egy irányzatnak sem elvakult híve, de másfél éve nem eszem gyors érlelésű élelmiszereket és egyértelműen érzem ennek az étkezésbeli változtatásomnak a pozitív hatását.

Idén például eddig gyakorlatilag tünetmentesen kezdtem az allergia szezont, miközben körülöttem mindenki prüszköl és dörzsöli a szemét.

Szóval úgy gondoltam, a Herbaferm tovább fogja támogatni a már megkezdett változást.

És tényleg. Mindig jó jelnek veszem, ha valami pont azt hozza, amit előre jeleztek. A forgalmazók 2-3 hét szedés után ígértek változást és valóban pont a harmadik hét elejére kezdtem érezni a pozitív hatásokat, több fronton is. Fittebb is lettem, és az emésztésem hirtelen megváltozott pozitív irányba, pedig addig sem éreztem már, hogy különösebb gond lenne vele.

Ez az egyedi recept alapján, egyedi eljárással készült koncentrátum  kíméletesen támogatja az egészséges emésztés helyreállítását és a szervezet regenerálódását. A benne lévő fermentációval előállított gyógynövény hatóanyagok és a fermentációt végző mikroorganizmusok hatására a bélflóra újraépül, és az az egész szervezet felszabadul. Használata során emelkedhetaz energiaszint, a koncentrációkészség és a stressztűrőképesség, fokozódhat a teljesítőképesség és pihentetőbbé válhat az alvás.

 

Én most egyelőre az emésztés javulását érzem, plusz továbbra is stabilan nem jött ki az allergiám eddig, szóval mindenképpen folytatni fogom még.

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!