Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Környezetbarát és természetes újdonságok őszre

Itt vannak betárazva az írások a gépemen  és addig nem jutottam az utóbbi időben, hogy letisztázzam őket. Nem nyafi, hanem tény: ezt a 2.5 hónapos nyári szünetet iskolás gyerek mellett, munka mellett majd az ezt megfejelő iskolakezdést nem láttam jönni. Nem baj, majd lesz ebben gyakorlat, meg wörklájfbalansz, vagy mi. No, sebaj. Megpróbálom szépen szisztematikusan behozni magam.

Lush Dream Cream

Az év nagy felfedezettje. Nincs benne semmi disznóság és rengeteg helyezetre jó. Ja, a kor engem sem kímél, legendásan igénytelen bőröm most tusolás után is néha húzódik… Botrány. Ebben az esetben is jó szolgálatot tesz, meg napozás után, meg ha a gyerek lehorzsolta bőrét kicsit és már gyógyul, akkor egy kis körömvirág balzsammal összekverve ezt a krémet tökéletesen gyorsítható a folyamat. Nem is volt eddig tapasztalatom arról, hogy a zab ennyire hatékony lenne.

lush-dream-cream-testapolos.jpg

 

Herbarting regeneráló szérum

És biztos, hogy van valami a zab körül mostanában, mert a Herbarting egyik új termékének, a regeneráló szérumnak is ez az fő összetevője. Annyira klasszikusan béna tudok lenni. Annyira megszerettem, hogy mindig tartalékoltam, rakosgattam, csak kiemelt alkalmakkor használtam. És miután szuper természetes, fél év alatt meg is romlott (normális jelenség, ha nem vagyok sültbolond, ennyi idő alatt el is kellett volna használnom).

herbarting_csoport.jpg

Csinta

Gluténmentes életünk egyik állandó szereplője, már egy ideje ismerem, nagy kedvenc, kiváló minőség, tuti gyerekelvarázsoló nasi.

Ráadásul a vicces kis lapocskákkal a lányom nagyon hamar tudott kapcsolódni az új sulijában, mert persze mindenkinek tépkedett a kis, aszalt tölcsérkéjéből, onnan aztán meg könnyen ment már a beszélgetés.

csinta_sor_1702_1.png

Deók

Hiába vannak nagy kedvencek, a dezodorokat azért néha váltogatni kell. Idén két kedvencem is lett, a lágyabb és gyengédebb Phi kozmetikumok közül a púderes könnyű krémdezodor és a Vera Manufaktúra teafás citromfüves stiftje, ami amellett, hogy (engem) egész napra tökéletesen dezodorál kiválóan kezelhető.

veranatura.jpg

balerina_kremdeo_new.jpg

Kulacs

Rossz szériám volt, leamortizáltam az összes kedvenc műanyagkulacsomat. Mindig is szélvész kapitány voltam, mostanában pedig a folyamatosan változó itthoni körülmények egy cseppet sem javítottak helyzeten. Nagy felismerés volt, amikor a Tigers-ben megláttam egy fém kulacsot. Az ára is baráti, működni is működik, bár a férjem szerint a kulacs nyaka kicsit spártai, mert vág a fém, de engem nem zavar.

kulacs.jpgEgy varázslatosan őszinte csoportképen a családi kulacs-állomány

Kulacs még

Egyre többen keresik az üvegből készült kulacsokat, megmondom őszintén, én is szeretem őket. A legkisebb imposztor pedig a nyár közepén egy óvatlan mozdulattal ripityára törte a férjem kedvenc kulacsát. A Butlers-ben találtam jó ár-érték arányban hasonlót, melynek viszonylag erős a borítása és üvegből van (a képen a bal szélen látjátok). De egy szerencsétlen esés sajnos minden üvegkulacsot kinyír, érdemes velük óvatosan bánni.

Bringára fel!

Ha jól látom az előrejelzéseket, hosszú, kellemes őszre lehet számítani. Ilyenkor imádok bringázni. A kedvencem a bicikliút a Normafán, bármár jó rég nem jutottam fel sajnos. Viszont idén tavasszal teljesítettem amit elterveztem: fel tudok tekerni az otthonunkig, annak ellenére, hogy az úttöbb, viszonylag erős emelkedőből áll. Lila a fejem, de mindig superwoman-nek érzem magam, amikor meg tudom csinálni. Ezek a táskák pedig csodásak, a legújabbakat még vállra is lehet kapni.

egyoldalas_bringataska_bezs_1_960.png

Biobaza naptej

Ez az infó vélhetően idén már nem lesz hasznos, de mentsd el magadnak jövőre. Amióta csak megismertem. az Ilcsi paradicsomos napozóját használtam. Volt benne némi kompromisszum, de miután már-már babonásan szerettem a terméket, ennyi belefért. Azt hiszem, két éve vonták ki teljesen a forgalomból, azóta kerestem, mivel helyettesíthetném. A Biobazat mér rég kerülgettem, aztán amikor volt időm elolvasni az összetevőket, megörültem, hogy talán jó irány lesz. Aztán ki is próbáltam és gyönyörűen bizonyított. Semmi leégés, mégis csodás, barna bőr - persze a meghatározott és ajánlott napozási keretek között. Nekem a szívem csücske lett.

 biobaza-asvanyi-napozo-lotion-spf-30s9.png

 

Mossa arckrém

Találtam egy furcsa összefüggést: amikor itt a parlagfű szezon és kijön az allergiám, a bőröm minősége sokat romlik. Az allergiám évről évre javul, régen májustól októberig szedtem napi szinten antihisztamint, most pedig már úgy fest, csak a parlagfűre reagálok erősen, de ez is kordában tartható már.

A bőrömöm viszont ebben a lerövidült időintervallumban észreveszem ezt a furcsa fakulást, plusz - ahogy fentebb is írtam -, a kor nem ismer tréfát,  eddig kvázi megúsztam, de most már nem tudom teljesen félvállról venni az arcápolást. Éjjelre nagyon jók a növényi olajok, nappalra kerestem valami könnyen kezelhető megoldást. A Mossa vitaminkoktél krémje konkrétan egy használat után “kipattintotta” a bőrömet, elmúlt ez a furcsa, fátyolos fakósága. Egy nap alatt jó barátok lettünk.

mossa-vitamin-cocktail-5-in-1-ultra-moisturizers9.png

Fontos: termékajánló összeállításaimmal sosem a fogyasztást szeretném népszerűsíteni, hanem alternatívákat szeretnék mutatni.

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!