Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Lélegzetelállító fotók az erdőről

Az Instagramon most szalad körbe egy játék, melyben a résztvevők öt random tényt osztanak meg magukról. Én még nem szálltam be, de egy random tényt most megosztok veletek.

Volt idő, amikor fotós akartam lenni. Egyik gimis barátnőmmel el is mentünk a Postás Művelődési ház fotós képzésére. Szóval azt hiszem, végül még valami minimális papírom is van róla. A képzés alatt több területen is kipróbálhattuk magunkat, volt mindenféle feladat. Az elején a bemutatkozó körnél egy fiú csillogó szemmel mesélt arról, hogy ő természetfotós szeretne lenni. Meg is beszéltük, milyen jó lehet, ha valakinek ilyen tiszta, egyértelmű célja van.

Mi akkor még nem határoztuk el magunkat semmilyen irányba így kiváncsian estünk neki a természetfotózásos feladtnak. Kimentünk a Matgiszitgetre és a japán kertben észrevettünk egy vörösbegyet. Adta magat, hogy lencsevégre kapjuk, de teljesen eredménytelenül kuksoltunk, vetődtünk, próbáltuk minden irányból hajkurászni szerencsétlen madarat. Egyetlen értékelhető képet sem sikerült készítenünk róla.

A barátnőm ekkor lerogyott egy padra és indítványozta, hogy szívjunk el egy cigit, Igen, második random tény: régen dohányoztam.

Barátnőm végül fotós lett (de nem természet), én nem. Viszont digitális detox ide, vagy oda, azt kifejezetten szeretem az okostelefonokban, hogy egész jó képeket lehet már velük készíteni, és elférnek a zsebemben is.

Amióta pedig a kutya berobbant az életünkbe, fű alatt egy kis életmódváltást is hozott magával a szentem. Mert zabolázhatatlan. Pillanatnyilag még kamasz, de úgy látom, neki amúgy is ilyen kis izgága a természete, úgyhogy ki kell mozgatni. Így aztán hol én megyek vele és a még itthon lévő kicsivel valahova terepre, hol pedig együtt megy a család. Bár korábban is gyakran tettünkkönnyebb, hétvégi kirándulásokat, ez mostanra el sem maradhat.

És biztos a korral is jár, hogy az erdőt egyre jobban szeretem és leginkább a fák között játszadozó fények szoktak megfogni. Sőt, egy ideje azt figyelem, melyik évszakban milyen típusúak a fények és az alapján szeretem eltalálni, hol is tart az adott év. Néha lövök egy-két képet, de azt is szeretem, amikor ezt profik teszik, mert harmadik random tény:  természetképeket is imádok néezegetni. A kedvenceimből válogattam most nektek egy adagot.

 

erdo2.jpegVarázslat a bambuszok között
Kei Nomiyama

erdo3.jpg

Ide egyszer valahogy el kellen jutnom
Misztikus medúza - Bruce Dale

erdo5.jpg

Andrew George képén mintha apró tündérnyomok lennének

erdo11.jpg

 

erdo6.jpg

Comyu Matsuoka képén egészen valószínűtlenek a színek

erdo15.jpg

erdo8.jpg

Ellie Davies hangulatai nagyon meg tudnak fogni

erdo9.jpg

Imádom Ellie Davies képén ezt bátor és ragyogó kis fát

erdo16.jpeg

Ezeket a beállításokat nem tudom megunni
Marco Strassmann

erdo13.jpg

Túlélő "kanyarfák" Lengyelországból

erdo18.jpg

Saganoi bambuszok

9098601_1600x1200-581f4d84558f8_880.jpg

Ezek a színek...Manish Mamtani képei között sokáig lehet ámuldozva böngészni

erdo19.jpg

Csak a zöld
Ellie Davies

40752670_1769103843187635_7465797650932921631_n.jpg

Apró gombák serege

Ha te is szeretsz fényképezni, most itt a remek lehetőség hogy kipróbáld magad egy pályázaton is! Az Electro-Coord Magyarország olyan fotókat vár, ami megmutatja, milyen rendkívüli hatással van életünkre a fény. Megörökítheted a fények játékát, hangulatát, a fény hatását az emberre. További részletekért kattints!

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!