Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Mongol céklasaláta

Ismét eljött az évnek az az időszaka, amikor ketten maradtunk: a cékla és én.
A véremnek biztos nagyon jó, de azért simán meg szoktam unni, ezt bevallom őszintén.

beetroot-687251_1920.jpg

Próbálok vele variálni, és mindig elképesztően hálás vagyok az új receptekért. Ez a recept annyira mongol, hogy semmennyire sem az, csak a mongol barátnőmtől tanultam. Amúgy bizonyára csillió hasonló receptet találhatunk”majonézes céklasaláta” keresőszavakra. Viszont imádom és szerintem nagyon finom, úgyhogy azt gondoltam, legyen nektek is jó. Minden mennyiségben és élethelyzetben képes vagyok fogyasztani.

Hozzávalók:

  • Egy kg cékla
  • Két evőkanál majonéz

A céklákat tegyük be egyben a sütőbe és süsssük puhára. Sajnos ez elég sokáig tart, trükközhetünk azzal, hogy kicsi céklákat veszünk, azok kicsit könnyebben átsülnek.

Ha beleszúrva a kést már viszonylag könnyen átsiklik a céklán, akkor vegyük ki, hagyjuk kihűlni, hámozzuk, kockázzuk, majd keverjük hozzá a két evőkanál majonézt. Hagyjuk pár órán keresztül hűtőben összeérni az ízeket és fogyasszuk nagyjából bárhogyan és bármivel. Magában, pirítóssal, köretnek.

Az én verzióm annyiban különbözik azoktól, amiket még találtam a széles interneteken, hogy nagyon kevés majonézzel dolgozom - mert mégis csak egy durva kalóriabombáról beszélünk - általában épp csak annyit teszek rá, hogy kicsit bevonja a cékladarabkákat.

Cifrázható még fokhagymával, sóval, borssal, de én ezt az egyszerű verziót szoktam szeretni.

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!