Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Termék helyett szolgáltatás - Tom Szaky, a XXI. századi tejesember

Azt hiszem, a fenntarthatósággal kapcsolatban már nem kérdés, hogy változtatásokra van szükség és azt is szerencsésnek tartom, hogy vannak, akik már kész megoldásokkal is elő tudnak rukkolni.

Tom Szaky dobott most nagyot Davosban a Világgazdasági Fórumon, amikor bejelentette, hogy a régi tejesemberek mintájára, tesztüzemben elindítja Párizsban és New Yorkban azt a szolgáltatást, mellyel egy helyről megrendelhetők lesznek a háztartásban fogyó áruk. Az ötlet kozmetikumokkal és tisztítószerekkel indult, de a mostani hírek szerint már 1 000 termék lesz elérhető a Loop szolgáltatásában, a  babaruhától kezdve a fagylalton, narancsleven át egészen a samponig. Tom Szaky egy interjújában úgy fogalmaz, úgy kell elképzelni a Loop-ot, mintha a tejesember és az Amazon szerelemgyereke lenne.

loop_jo.jpg

 

A Loop termékek kézbesítésének és visszagyűjtésének rendszerét a TerraCycle és a vezető logisztikai és csomagolási szakértő UPS közösen dolgozta ki.

A LOOP újszerűsége abban rejlik, hogy nem terméket, hanem szolgáltatást kínál, mindezt oly módon, hogy teljes egészében kiküszöböli a fogyasztói termékek egyszerhasználatos csomagolását.
A szolgáltatás lényege az lesz, hogy az előfizetők maguk választhatnak majd a személyre szabható, márkázható és tartós anyagból készülő csomagolási megoldások közül.

infographic_horizontal_white.jpg

 

A megrendelők havi csomagot kaphatnak az általuk összeállított termékekből, melyeknek a csomagolását a következő adag kiszállításnál elviszik, tisztítják és újratöltik. A Loop ügyfelek tartós, újrahasználható vagy teljességgel visszaforgatható csomagolásban kapják majd meg csomagjaikat, melyek különböző ötvözetekből, üvegből vagy speciális műanyagból készülnek.

 

“Az innováció a UPS minden tevékenységének a kulcsa, nagyon örülünk, hogy segíthetjük a TerraCycle-t a Loop csomagok tervezésében, szállításában és a Loop ügyfeleinek kiszolgálásában – nyilatkozta Kate Gutmann, a UPS értékesítési és megoldásfejlesztési vezetője. – Vállalatunk a fenntarthatósági technológiák fejlesztésében élen jár, és a körforgásos gazdálkodás előmozdítását már régóta zászlónkra tűztük, így a UPS-nél már alig várjuk, hogy életre hívhassuk a Loop-ot.”Egy hosszú interjút itt halgathattok meg Tommal a Loop-ról:

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!