Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Levegőt - noÁr klippremier

Bár a saját klímaszorongásomat már sikerült elég jó szintre hoznom a folyamatos cselekvéssel, azért amikor a lányaim a jövőről beszélnek csillogó szemmel, az enyém gyakran könnyes lesz.

Legnagyobb részt ezért is szaporodtak el meg a klímaaktivizmussal kapcsolatos hírek és tartalmak a blogon, Facebookon, Instán.

20191117-_dsc2758.JPG

A noÁr csapatát nagyon szeretem, véleményem szerint egy olyan korosztályt tud elsődlegesen megszólítani, akinek tudatossá válása nagyon fontos és nagyon tehetségesen, dinamikusan, kertelés, ugyanakkor komoly félelemkeltés nélkül tudják felhívni a problémára figyelmet.

“Ó, mi nem így képzeltük el a rendet.” Szól a  noÁr új számának első sora, ami most a klímaválságot veszi górcső alá. Nem kertel, nem finomkodik, odavág és megszólít, hogy felhívja az emberek figyelmét egy halaszthatatlan problémára.

“A klímavészhelyzet korunk legégetőbb problémája. Rajtunk áll, hogy erre a problémára megoldást találunk-e, vagy a kényelmes tétlenséget választjuk. A Levegőt! című számunk eltér az eddigiektől. Egy generáció gondolkodása, tudatossága a tét. Ezért keményebb szöveg született. Nincs időnk finomkodni. A klímatudatosságnak legalább akkora teret kell adni az oktatásban, mint a vallásnak, a matematikának, a történelemnek, ha nem nagyobbat. Mert egy tankönyvben adatok vannak papírra írva, csak a papír elázik amikor jön az ötönvíz. Akkor nem lesz vallás, történelem, matematika, irodalom. A természet nem csenget, mielőtt ránk rúgja az ajtót.  Viszont most itt egy óriási lehetőség cselekedni. De ez csak együtt megy! Együtt tudunk változást elérni a politikusoknál, a cégeknél, a szüleinknél a gyerekeknél. Mi már elkezdtük. És jön a folytatás. Mert nem állunk meg!” - mondta el az új klipről és témáról Molnár Áron, színész, aktivista, A noÁr mi vagyunk! Nonprofit Kft. alapítója.

“Különleges az az érzékenység és alázat, amellyel a noÁr egy-egy bonyolult témát képes lefordítani a fiatalok nyelvére. Nagyon élveztük a közös munkát és hálásak vagyunk neki, hogy segít még több emberhez eljuttatni az üzenetet: klíma- és ökológiai válság van. Ezért mindent meg kell tennünk az egyéni életünk zöldítéséért, de ez már nem elég: meg kell győznünk a politikai és a gazdasági döntéshozókat is, hogy álljanak a közös munka élére. Erről szól a Klímavédelmet Magyarországnak! című petíciónk is, melyet már több mint 25 ezer ember aláírt, köztük akadémikusok, klímakutatók, egyetemi tanárok.” – mondta Hevesi Flóra, a Greenpeace Magyarország munkatársa.
A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!