Ökoanyu

Egyszerűen zöld

Így szoktasd át a kicsiket a szappanra!

Ez már egy nagyon régi témám, csak most újra van apropója, hogy megírjam, ezért előhúztam valahonnan a kisagyamból.

A lányainknál ez nem gond, mert már ebbe nőttek bele, de ez a téma olyan régen foglalkoztat, hogy még a nagylány ovis korában szerettem volna egy “szappant az ovikba" kampányt, pedig ő már bizony negyedikes, szóval ez régi hangyám. Csak aztán sajnos nem értem oda, pedig a kicsik kezét rettenetesen szét tudja marni a napi sokszori kézmosás alkalmával a folyékony szappanokban található SLS.

img_0186.jpg

 

A trükk pedig rém egyszerű: szerezzünk be egy helyes formájú vagy vidám mintájú szappant. Ennyi. A lányok most kaptak ajándékba egy macisat és az első adandó alakalommal sorbanállás volt a  fürdőszobában, hogy ki moshat először a mackóval kezet. Még a 10 éves is simán beszállt a buliba.
Régi elképzelésem, hogy ha a marketing az az eszköz, ami meg tud vetetni egy csomó felesleges dolgot, akkor ugyanezt az eszközt kell jól használni ahhoz, hogy széles körben elterjedhessenek a fenntarthatóbb megoldások.

És persze nem kell pont ez a mackó, bár bevallom őszintn, ebben a műfajban eddig nem sok megoldást láttm, de az egészen biztos, hogy ez a kicsike trükk sok műanyag flakontól megkímélheti a háztartást.

 

A szerzőről

rolam.png Nem fanatikus és nem trendi – csak zöld

okoanyu@gmail.comKönyvek

okoanyuakonyhaban_200.jpg

Ökoanyu a konyhában

Megjelent! Már kapható: Ökoanyu a konyhában. Környezettudatos tippek, ötletek és húsmentes receptek.
Itt tudod megrendelni!

Ökobaba

Már kapható második könyvem: Ökobaba címmel. Mindent a környezettudatos babaápolásról, gyerekterelgetéstől.
Itt tudod megrendelni!

Ökoanyu

Ha szeretnéd az összes praktikát egy helyen olvasni, akkor mostantól megteheted, hiszen már kapható az Ökoanyu könyv rengeteg recepttel, mosási kisokossal!
Itt tudod megrendelni!